×

Dienutri als mitjans de comunicació: Consells pràctics d'alimentació en temps de confinament

La nutrició és molt rellevant en el nostre dia a dia i n’hem de tenir molta cura d’ella. Una bona alimentació ens pot ajudar a prevenir o tractar malalties que trobem en el nostre entorn com l’obesitat, la diabetis tipus 2 o la hipertensió. També pot millorar l’envelliment fent-nos arribar a edats avançades amb millor qualitat de vida i, a més, és clau en el rendiment esportiu. És per això que el període de confinament és una bona oportunitat per millorar la nostra relació amb l’alimentació. 

Però recentment hem hagut de modificar les nostres rutines, passar més temps a casa i sortir el mínim possible. Tot i que en condicions normals sempre s’han de prioritzar els aliments frescos i de temporada, per tal d’estar confinats el màxim temps possible tenim diverses opcions. Això és el que ens explica l’Oscar Estomba, dietista-nutricionista i farmacèutic a Dienutri, el centre dietètic de la farmàcia M.A de Casanova de L’Hospitalet, que també assegura que “el primer pas és una bona organització i planificació per no haver de realitzar sortides innecessàries”.

Estomba aconsella reunir tota la família per acordar un menú setmanal i així escollir els aliments que configuraran la llista de la compra per evitar sortir de casa el màxim possible. “Podem comprar aliments mínimament processats que ompliran les nostres neveres d’opcions saludables, com verdures i llegums en conserva, carns i peixos congelats o purés de verdures i caldos”.

Respecte al moment d’anar a comprar s’han de prendre diverses precaucions per disminuir el risc de contagi. És molt important anar sols i no tocar res que no vulguem comprar, mantenir el metre i mig de distanciament mínim entre persones i intentar fer una compra ràpida.

Una vegada hem arribat a casa amb la nostra compra, el primer que hem de fer és deixar les bosses al terra de la cuina o del rebedor. “Mai les hem de deixar a sobre la taula o el taulell, i és molt important que després ens desfem d’aquestes bosses i dels envasos innecessaris”, recalca el dietista-nutricionista. A continuació ens rentarem les mans i rentarem tot amb aigua i sabó i lleixiu diluït. “Quan hem desinfectat tota la compra i l’hem col·locat, és recomanable desinfectar també el terra i les superfícies on hagin estat els productes que hem comprat al supermercat”.

Amb aquests consells Oscar Estomba assegura que podrem fer una compra segura i tindrem els aliments llestos per poder preparar els àpats necessaris per a tota la família.

Dienutri vol traslladar a la ciutadania diferents consells i idees relacionades amb hàbits i alimentació a través de L’Hdigital. Amb ells us informarem sobre mites com que prendre hidrats de carboni a la nit engreixa o parlarem sobre les utilitats dels complements alimentaris. També, des del centre dietètic de la farmàcia M.A de Casanova de L’Hospitalet, es faran propostes de menús equilibrats, receptes i trucs per comprar i conservar els aliments de forma segura.